Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkmen lider: PYD Akdeniz’e inmek istiyor

Suriyeli Türkmen lider Samir Hafez, PYD'nin Akdeniz'e inmek istediğini öne sürdü...



Suriye'de iç savaÅŸ devam ederken Suriyeli Türkmen lider Samir Hafez, Bayırbucak'ta çatışmalarla ilgili son durum bilgisini paylaÅŸtı. Hafez, "Bayırbucak'ta savaÅŸan bir sinema salonunu bile doldurmayacak kadar mücahit kaldı. Elimizdeki birkaç yer de giderse, PYD Akdeniz'e ulaÅŸacak" dedi.

Star'da yer alan habere göre; Suriyeli Türkmenlerin liderlerinden Samir Hafez, Bayırbucak'taki son durumu anlattı. “ABD ve Rusya'nın desteÄŸiyle PYD ile onun diÄŸer yapılanması Demokratik Suriye Güçleri her gün bir mevzi kazanıyor. Bayırbucak'ta savaÅŸan bir sinema salonunu bile doldurmayacak kadar mücahit kaldı. Elimizdeki birkaç yer de giderse, PYD Akdeniz'e ulaÅŸacak” dedi.

MİHRAÇ URAL HESABI

Suriye'de çatışmalar Bayırbucak'ta yoÄŸunlaÅŸarak sürüyor. Esed güçleri, THKP-C'nin Reyhanlı'nın faili Mirhaç Ural'a baÄŸlı birlikler ile Ä°ran destekli milisler karadan, Rusya ise havadan Türkmenleri vuruyor. Samir Hafez, “Mücahit sayımız çok az. Yaralı çok. Zor ÅŸartlar altında çarpışıyoruz” derken son bilgileri şöyle verdi: “11 köy elimizden gitti. Esad, ‘O bölgelerden Türkmenleri gönderin yerine siz yerleÅŸin' dediÄŸi için Mihraç Ural canla baÅŸla saldırıyor. Kendisine Rusya'dan büyük destek var. Åžimdi Türkiye'de de DAEÅž Sultanahmet'i bombalarken, PKK Diyarbakır Çınar'da çıldırmışçasına saldırıyor. Tüm hesaplar Suriye için.”

DERTLERÄ° CENEVRE

PYD'nin alanları dış güçlerin yardımıyla deÄŸil de bir kaybedip bir kazanarak alıyormuÅŸ gibi göründüğünü anlatan Hafez, “Niyetleri Rusya ile birlikte Cenevre görüşmelerine gitmek. ABD, Türkiye'yi kızdırmamak için hayır diyor. Fakat ilerleyen günlerde Salih Müslim bu görüşmelere girecektir. Aslında ABD de destekliyor, IŞİD'e karşı savaÅŸtığını söylüyorlar. PYD'nin en nihai hedefi Akdeniz'e açılmak. Önce Azez'e girmeliler. Kürt Dağı'nı almalılar. Orada tek bir köy kaldı. Bayırbucak'ta da bir yamaç kaldı. Fakat bu uzun vadeli bir plan, Cenevre 3'e Akdeniz'e girmiÅŸ olarak gitmeyecekler” ifadelerini kullandı.

400 ÅžEHÄ°T VAR

Bayırbucak'ta Türkmenlerin 400 ÅŸehit verdiÄŸini anlatan Samir Hafez, “Kürt dağı ile Türkmen dağı'ndaki Türkmen sayısı 700 ile 800 bin kiÅŸi idi. Åžimdi 22 bin kiÅŸi kaldı. Bu bölgeye Türkiye maalesef bir ÅŸey yapamıyor. Ama PYD Fırat'ın Batı'sında Türkiye'nin kırmızıçizgi dediÄŸi yeri delmeyecek. ABD buna ÅŸimdilik müsaade etmiyor. PYD de aÅŸağıdan dolaşıyor. Zaten Türk obüsleri geçen gün orada kim varsa vurdular. Bunun farkındalar. YavaÅŸ yavaÅŸ Bayırbucak'ta ilerleyecekler. “ dedi.

SURİYE MUHALEFETİ: BARIŞ GÖRÜŞMELERİ HAYAL

Suriye'de 33 muhalif grup, 25 Ocak'ta Cenevre'de yapılması planlanan Suriye görüşmeleri öncesi yayımladıkları ortak bildirgede, ülkede “katliamlar” devam ederken dayatılacak herhangi bir çözümü reddettiklerini bildirdiler. Bildirgede “Suriye halkının bombardıman, aç bırakma, tehcir ve mezhebi soykırım gibi yaÅŸadığı insanlık trajedisinin gölgesinde bazı dış güçler, muhalif gruplara siyasi taviz vermesi için baskı yapıyor.” ifadesine yer verildi. Bildirgede imzası olan CeyÅŸul Ä°slam Siyasi Büro BaÅŸkanı Muhammed Bayraktar “Bu ÅŸartlarda silahı bırakmayacaklarını” ifade etti ve devrimin hedeflerini yıkabileceÄŸini zanneden düşman yanılıyor dedi. Bayraktar, “Rejimin çözümde ciddi olduÄŸuna inanmıyoruz. Rejimin ideolojisi suç iÅŸlemek, amacı ise öldürmek, evsiz ve aç bırakmaktır” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.